top of page

Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt volgen elkaar razendsnel op, mede door de continue (technologische) vernieuwingen. Kun jij dat allemaal nog bijbenen? De overheid vindt het steeds belangrijker dat de beroepsbevolking langer doorwerkt én daarbij een leven lang blijft leren en duurzaam inzetbaar is en blijft. Maar hoe gaan we dat allemaal volhouden?

Hoe zorg jij nu dat je meegaat in die ontwikkelingen, dat je je huidige baan kunt blijven uitvoeren of voldoende kennis en ervaring hebt en houdt voor je volgende baan en een volgende? Hoe zorg jij er met andere woorden voor dat je duurzaam inzetbaar blijft tijdens je werkende leven?

Lukt het je moeilijk om hierop een antwoord te verzinnen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Goed voorbereid voor de arbeidsmarkt van de toekomst

 

In deze training leer je welke banen er in de toekomst zijn, en welke niet. Je ontdekt welke competenties en vaardigheden je nodig hebt voor jouw huidige en/of toekomstige baan. Als je vervolgens die best passende baan voor jou gevonden hebt, leer je hoe je het beste kunt solliciteren.

We starten deze training met een Persoonlijk Profiel Analyse van Thomas International. Dit is een gevalideerd gedragsassessment op basis van de DISC-theorie en geeft een duidelijk beeld van wie je bent, wat je talenten zijn en waar je energie van krijgt. Je zult versteld staan van hoe goed je jezelf herkent in het rapport! Dat maakt het maken van keuzes makkelijker, leuker en persoonlijker.

Op naar jouw ideale carrièrepad!

 

Tijdens deze training leer je je persoonlijke effectiviteit te vergroten en wat voor banen en taken passen bij jou als persoon en jouw toekomstdromen. Je doet praktische en theoretische kennis op die je kunt toepassen in je huidige en toekomstige baan. 

Je leert bovendien hoe je moet solliciteren, waar de banen van de toekomst zitten en hoe je zelf duurzaam inzetbaar bent en blijft. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het opstellen en/of aanpassen van je cv en aan het optimaliseren van je LinkedIn profiel. Ik leer jou hoe je het beste kunt netwerken om die juiste baan te vinden en hoe je jezelf het beste 'verkoopt' in een motivatie- of sollicitatiebrief. Tot slot kijken we naar wat je kunt verwachten in een sollicitatiegesprek en hoe je je het beste voorbereidt. 

Optioneel in deze training is een GIA (General Intelligence Assessment), ook van Thomas International. Hiermee wordt jouw vloeibare intelligentie gemeten. Uit dit assessmentrapport maken we op hoe makkelijk je iets nieuws aan kunt leren, hoe snel jij jezelf kunt inwerken in een nieuwe baan en hoe jij het snelst nieuwe dingen aanleert (bijvoorbeeld met tekst/woorden of bijvoorbeeld met plaatjes).

Deze trainingen kunnen op maat gemaakt worden met verschillende modules:

  • Sollicitatietrainingen

  • Talentmanagement

  • Effectiviteitstrainingen

  • Inzicht in en training van competenties van de toekomst

  • Inzicht in banen die verdwijnen en ontstaan

  • Leren opstellen skillspaspoort

Meer weten? Neem dan contact met mij op. Ik vertel je er graag over.

Jouw loopbaanadviseur Viviana Poort-Lerant
bottom of page