• kiesstudieloopbaan

Handig overzicht alle open dagen mbo najaar 2022 op een rijtje

Ook de open dagen van mbo dit najaar staan voor de deur en welke ga je bezoeken? Heb je al een plan? Zit jij nu in in het laatste jaar van vmbo tl/kader en heb je besloten naar het mbo te gaan of stap je over naar havo? En is dat een bewuste keuze of meer om je keuze voor een vervolgstudie nog even uit te stellen.


Er is zo ontzettende veel keuze. Zeker op mbo. Er komen steeds nieuwe studies bij, studies krijgen ineens een andere naam of studies verdwijnen. En hoe weet je nu wat er allemaal is en of het ook bij jou past? En waar moet je dan beginnen? Een studie kiezen is een studie op zich! Trek daar gerust een jaar voor uit!


Niet zelden raken jongeren gedemotiveerd, omdat ze niet weten wat ze willen, laat staan dat ze dan een idee hebben welke open dagen je kunt gaan bezoeken.


Belangrijk is om eerst je "boodschappenlijstje" op te stellen, alvorens open dagen in te gaan plannen. Want hoe weet je anders waar je op moet letten en of het bij je past?


Inschrijven voor open dagen

En wist je, dat je je daarvoor moet inschrijven? Soms geldt vol=vol. Dus schrijf je op tijd in. En vraag verlof van school, die krijg je daarvoor.


In de bijlage vind je een overzicht van een aantal open dagen op mbo, wil je het gehele overzicht van de mbo opleidingen ontvangen? Stuur me dan even een berichtje per app of mail en ik stuur je het met alle plezier toe. 06-50690304 of kies.studieloopbaanadvies@gmail.com


Nog hulp nodig bij je studiekeuze?


En kun je voor jouw kind nog wel wat hulp gebruiken bij de studiekeuze? Bijvoorbeeld dat we samen een persoonlijke studie top 5 opstellen en meteen een concreet actieplan met daarin o.a. welke open dagen, waar te bezoeken? Plan dan een studiekeuze bootcamp® voor jouw kind en in slechts 4 uur gaan ze naar huis met meer zelfinzicht, een passende studie top 5, het actieplan en meer duidelijkheid. En dat geeft motivatie en rust, ook voor jou als ouder!


Voor een handig overzicht van open dagen op hbo en wo kijk je hier

KIES KORT MBO OPEN DAGEN LANDELIJK najaar 2022.docx
.pdf
Download PDF • 42KB


6 weergaven