top of page
  • Foto van schrijverViviana Poort-Lerant

Ontdek jouw toekomst: Overzicht van alle open dagen najaar 2023 voor MBO, HBO en WO

Bijgewerkt op: 29 sep.

Het is weer zover, het najaar van 2023 brengt ons de open dagen van MBO, HBO en WO-instellingen. Voor eindexamenkandidaten is dit een hectische tijd vol uitdagingen, met SE weken en het afronden en presenteren van je ProfielWerkStuk (PWS). Alsof dat nog niet genoeg is, moet je ook nadenken over je toekomst na de middelbare school.


Het maken van een studiekeuze kan behoorlijk overweldigend zijn. Er zijn talloze opties beschikbaar, en studies veranderen voortdurend van naam of verdwijnen zelfs. Hoe weet je welke mogelijkheden er zijn en welke het beste bij jou passen? En waar moet je beginnen? Het kiezen van een studie kan zelfs voelen als een studie op zichzelf en neemt vaak een jaar in beslag.


Het is geen zeldzaamheid dat jongeren gedemotiveerd raken omdat ze niet weten welke richting ze op willen. Ze hebben geen idee welke open dagen ze moeten bezoeken en waar die plaatsvinden.


Gelukkig zijn de open dagen voor dit schooljaar al gepland. MBO instellingen, Hogescholen en universiteiten hebben hun deuren de komende maanden weer geopend voor nieuwsgierige aankomende studenten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat als de studie van jouw keuze een Numerus Fixus heeft, je je vóór 15 januari 2024 moet inschrijven. En wat als je wordt uitgeloot? Heb je dan al een plan B?


Een ander belangrijk aspect om in gedachten te houden, is dat je je moet inschrijven voor deze open dagen. Soms geldt het principe 'vol is vol,' dus zorg ervoor dat je op tijd inschrijft. En weet dat je verlof kunt aanvragen bij school om deze dagen bij te wonen; dat recht heb je.


Hieronder vind je een handig overzicht van enkele open dagen op HBO-niveau. Wil je graag het complete overzicht voor zowel HBO als WO ontvangen? Of het overzicht van alle MBO open dagen? Stuur me dan een berichtje via WhatsApp of e-mail, en ik stuur je het met plezier toe. Bereik me op 06-50690304 of via viviana@kies-advies.nl.

En als jouw kind extra begeleiding kan gebruiken bij het maken van een studiekeuze, overweeg dan mijn studiekeuze bootcamp®. In slechts vier uur gaan ze naar huis met meer zelfinzicht, een persoonlijke top 5 van studies, een concreet studiekeuze actieplan en een duidelijkere richting. Dit geeft niet alleen motivatie en rust aan hen, maar ook aan jou als ouder!

Overzicht open dagen
Open dagen hbo en wo najaar 2023

De rode loper voor de open dagen
Open dagen hbo en wo

110 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page