top of page
  • Foto van schrijverkiesstudieloopbaan

Open dagen van Hogescholen en Universiteiten in oktober en november 2021

Bijgewerkt op: 12 okt. 2022

YES de open dagen van Hogescholen en Universiteiten staan weer gepland! Wil jij optimaal gebruik maken van deze open dagen? Bereid je dan voor en haal meer uit deze open dagen door ze bewust en gericht te bezoeken. Kom voor een Studiekeuze Bootcamp®!

Afgelopen schooljaar waren vrijwel alle open dagen van HBO en WO, online. Hoewel de instellingen absoluut hun best deden om zich goed te presenteren en studiekiezers volledig te informeren, ervaarden veel scholieren dit als een matig alternatief met veel getwijfel als gevolg.

Gelukkig zijn verschillende Hogescholen en Universiteiten als het even meezit, van plan om de deuren in oktober en november weer echt te openen en studiekiezers fysiek te verwelkomen. Bovendien staan de Onderwijsbeurzen in verschillende regio’s weer gepland.

Zit jij in je examenjaar? Wil jij optimaal gebruik maken van deze open dagen? Bereid je dan goed voor en haal meer uit deze open dagen door je samen met mij goed voor te bereiden.

MIJN ADVIES: Bezoek de open dagen dit najaar…je weet maar nooit of de volgende ronde open dagen in februari en maart 2022 weer online zullen plaatsvinden (Corona is helaas nog niet weg). Mis deze kans dus niet!


PERSOONLIJKE STUDIE TOP 5 EN CONCREET STUDIEKEUZE ACTIEPLAN

In augustus, september of oktober organiseren ik wederom Studiekeuze Bootcamps®. Tijdens deze vier uur durende persoonlijke studiekeuze sessie ga ik als gecertificeerde studiekeuze bootcamp adviseur met jou persoonlijk aan de slag om jouw ‘boodschappenlijst’ samen te stellen. Wie ben jij? Wat wil jij? en Wat kun jij? De antwoorden op deze vragen leiden tot een persoonlijke Studie Top 5. Bovendien stellen we een concreet studiekeuze actieplan op.

We kijken samen welke open dagen jij wil gaan bezoeken, op welke data en waar die georganiseerd worden, wat jij daar te weten wil komen en denken na over welke vragen jij wil gaan stellen. Ik help je aan middelen om zelf (eventueel met je ouders) het studiekeuze proces gestructureerd te doorlopen. Hiermee ben je optimaal voorbereid op jouw studiekeuze. Uiteraard mag je me daarna altijd bellen, mailen of appen (en zelfs opnieuw langskomen) voor overleg. Ik sta altijd ‘stand by’ voor jou maar de meeste studiekiezers komen er na een studiekeuze bootcamp® zelf prima uit. Dat is namelijk de kracht van een studiekeuze bootcamp®!


Meer weten of wil je je opgeven? Lees hier over de unieke werkwijze van de studiekeuze bootcamp® en wat een studiekeuze bootcamp jou oplevert.


Heb je misschien meer of ook interesse in de open dagen voor het mbo?55 weergaven
bottom of page