• kiesstudieloopbaan

Open dagen van Hogescholen en Universiteiten in oktober en november 2021

Bijgewerkt op: 5 dec. 2021

YES de open dagen van Hogescholen en Universiteiten staan weer gepland! Wil jij optimaal gebruik maken van deze open dagen? Bereid je dan voor en haal meer uit deze open dagen door ze bewust en gericht te bezoeken. Kom voor een Studiekeuze Bootcamp®!

Afgelopen schooljaar waren vrijwel alle open dagen van HBO en WO, online. Hoewel de instellingen absoluut hun best deden om zich goed te presenteren en studiekiezers volledig te informeren, ervaarden veel scholieren dit als een matig alternatief met veel getwijfel als gevolg.

Gelukkig zijn verschillende Hogescholen en Universiteiten als het even meezit, van plan om de deuren in oktober en november weer echt te openen en studiekiezers fysiek te verwelkomen. Bovendien staan de Onderwijsbeurzen in verschillende regio’s weer gepland.

Zit jij in je examenjaar? Wil jij optimaal gebruik maken van deze open dagen? Bereid je dan goed voor en haal meer uit deze open dagen door je samen met mij goed voor te bereiden.

MIJN ADVIES: Bezoek de open dagen dit najaar…je weet maar nooit of de volgende ronde open dagen in februari en maart 2022 weer online zullen plaatsvinden (Corona is helaas nog niet weg). Mis deze kans dus niet!


PERSOONLIJKE STUDIE TOP 5 EN CONCREET STUDIEKEUZE ACTIEPLAN

In augustus, september of oktober organiseren ik wederom Studiekeuze Bootcamps®. Tijdens deze vier uur durende persoonlijke studiekeuze sessie ga ik als gecertificeerde studiekeuze bootcamp adviseur met jou persoonlijk aan de slag om jouw ‘boodschappenlijst’ samen te stellen. Wie ben jij? Wat wil jij? en Wat kun jij? De antwoorden op deze vragen leiden tot een persoonlijke Studie Top 5. Bovendien stellen we een concreet studiekeuze actieplan op.

We kijken samen welke open dagen jij wil gaan bezoeken, op welke data en waar die georganiseerd worden, wat jij daar te weten wil komen en denken na over welke vragen jij wil gaan stellen. Ik help je aan middelen om zelf (eventueel met je ouders) het studiekeuze proces gestructureerd te doorlopen. Hiermee ben je optimaal voorbereid op jouw studiekeuze. Uiteraard mag je me daarna altijd bellen, mailen of appen (en zelfs opnieuw langskomen) voor overleg. Ik sta altijd ‘stand by’ voor jou maar de meeste studiekiezers komen er na een studiekeuze bootcamp® zelf prima uit. Dat is namelijk de kracht van een studiekeuze bootcamp®!


Meer weten of wil je je opgeven? Lees hier over de unieke werkwijze van de studiekeuze bootcamp® en wat een studiekeuze bootcamp jou oplevert.54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Loopbaanadvies Bussum

Loopbaanadvies Almere

Loopbaanadvies Amsterdam

Loopbaanadvies Utrecht

Gedragsassessment

Hulp bij Studiekeuze

Inspiratie

Opdrachtbevestiging

Persoonlijk Profiel Analyse Studiekeuzestress

Studiekeuze bootcamp

Student Profiel Analyse

Julia (16), havo 4

"Deze studiekeuze bootcamp heeft me erg geholpen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en heb nu een beter idee over wat ik na het middelbare onderwijs wil doen. Viviana biedt goede ondersteuning en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd." 

Fraukje (40-er), manager

“ Om uit te zoeken of de loopbaan die ik heb gekozen passend bij me is, heb ik het PPA assessment gemaakt. Bij het doorspreken van het rapport werd me duidelijk dat ik op de goede weg ben.
In een persoonlijk gesprek, op een zeer mooie locatie, heb ik (positieve) feedback ontvangen, handvatten gekregen en ben ik met nieuwe energie verder gegaan aan de uitdaging die ik ben aangegaan bij mijn werkgever. De onzekerheid die ik toch nog wel een beetje had, is weggenomen. Viviana, heel veel dank daarvoor.” 

Tom (17), vwo 5

“ Ik heb meer inzicht gekregen in wat bij mij past en heb nu een lijst met 6 voorkeurstudies waar ik mee verder kan. Blij mee, dank je wel Viviana voor de hulp!”