top of page

Veel jongeren vinden het lastig om tijdens of na de middelbare school een keuze te maken over de studie die ze willen gaan volgen. Op school krijg je als leerling vaak wel ondersteuning, maar decanen hebben gemiddeld 400 leerlingen te begeleiden in de tijd die ze hebben. Hulp bij studiekeuze op school zal niet altijd voldoende op jou als persoon gericht zijn. En wordt ernaast wat je kan en wilt ook gekeken naar wie jij bent?

 

Aan de hand van een Studiekeuze Bootcamp® kan er licht in de duisternis komen en kan je met een gerust hart een keuze maken die bij je past. Of je nu een profiel, je studie of master moet kiezen, twijfelt of uitgeloot bent: voor iedereen die een keuze in z'n studie moet maken, bied ik met deze methode ondersteuning.

Krijg meer zelfinzicht

Om tot een goed passende studiekeuze te komen is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van wie jij zelf bent. Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Welke taken en werkzaamheden passen bij jouw persoonlijkheid? Als je weet hoe jij in elkaar zit en van welke taken en werkzaamheden jij blij wordt, dan kun je werk vinden dat jou motiveert. En om werk te vinden dat hierop aansluit, is het handig de juiste studie hiervoor gedaan te hebben. En als jij een studie kiest die past bij wie jij bent, dan zul je deze met plezier kunnen afronden. 

 

In een Studiekeuze Bootcamp staan we allereerst stil bij wie jij bent. Dit doen we aan de hand van een gedragsassessement van Thomas International, een Student Profiel Analyse. In ongeveer 10 minuten maak je dit assessment. Het resultaat is een mooi rapport met meer informatie over “wie jij bent” en welke taken en werkzaamheden goed bij jou als persoon passen. Zo krijg je een goed zelfbeeld. We schenken tevens aandacht aan je persoonlijke effectiviteit. 

Ontdek je capaciteiten

Hulp bij studiekeuze houdt ook in dat we aandacht schenken aan je capaciteiten. Dit aspect kan veranderen met de tijd, want je blijft je natuurlijk voortdurend ontwikkelen in je leven.

We staan stil bij welke vakken en taken je goed af gaan. Welke vakken vind je wat moeilijker, maar vind je wel heel leuk? En welke vakken vind je helemaal niets. Bij welke werkzaamheden voel jij je op je best en kom je het beste uit de verf. Hoe pak jij werkzaamheden en projecten op en welke spreken jou het meeste aan?

Breng je wensen in kaart

Wat wil je in je leven? We staan niet alleen stil bij of je op kamers wilt of vanuit huis wilt studeren, of je een theoretische studie wilt, of juist één met meer praktische onderdelen. Maar ook of je voorkeur hebt voor veel zelfstudie of veel contacturen, of een mix daartussen. Een studie met een internationaal karakter of niet. Wat jouw toekomstdromen zijn en hoe jouw hobby's daar in passen. Wat vind je belangrijk voor de toekomst? Een goed inkomen, een huis, een gezin, huisdieren, genoeg tijd voor sport en hobby's....

Viviana aan het werk in een studiekeuze bootcamp

Op naar de optimale studiekeuze!

De overlap in de drie aspecten van hierboven is jouw optimale studiekeuze. Belangrijk hierbij is dat we ook kijken naar je kansen op de arbeidsmarkt. Wat zijn de banen van de toekomst? Als een studie van jouw keuze een numerus fixus heeft, kijken we ook naar goede alternatieven. Als je wordt uitgeloot, dan heb je een plan B achter de hand. Het resultaat van de Studiekeuze Bootcamp is een persoonlijke studie top 5 en een concreet actieplan. Welke (online) open dagen ga je bezoeken?

Welke vragen kun je daar het beste stellen om er achter te komen of de studie bij je past? Voor welke meeloopdagen ga je je inschrijven en ga je proefstuderen?  Zijn er mensen in jouw of jouw ouders netwerk die de studie gevolgd hebben en een beroep in die richting hebben? Dan kun je hun vragen iets te vertellen hierover. Zo krijg jij ook optimale hulp bij studiekeuze.

 Alle voordelen op een rijtje

  • Professioneel en deskundig advies door een ervaringsdeskundige

  • Geen lange testen of veel afspraken, maar een kort gedragsassessment en in slechts 4 uur meer inzicht in jezelf

  • We stellen samen een duidelijk, simpel uit te voeren actieplan op

  • Je gaat naar huis met je persoonlijke Studiekeuze Top 5 

  • Je hebt meteen een concreet actieplan in handen

  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

bottom of page