STUDIEKEUZE BUSSUM

Hulp bij studiekeuze middels de Studiekeuze Bootcamp® methode is bedoeld voor iedereen die nog niet zeker is of nog helemaal geen idee heeft welke studie te kiezen na de middelbare school, maar ook voor jongeren die eerst nog een profielkeuze moeten maken. Op school krijg je als leerling vaak wel ondersteuning, maar decanen hebben gemiddeld 400 leerlingen te begeleiden in de tijd die ze hebben. Hulp bij studiekeuze op school zal niet altijd voldoende op jouw als persoon gericht zijn. En wordt hier naast wat je kan en wilt ook gekeken naar wie jij bent?
 

MEER ZELFINZICHT BIJ STUDIEKEUZE ADVIES BUSSUM

Om tot een goed passende studiekeuze te komen is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van wie jij zelf bent. Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Welke taken en werkzaamheden passen bij jouw persoonlijkheid? Als je weet hoe jij in elkaar zit en van welke taken en werkzaamheden jij blij wordt, dan kun je werk vinden dat jou motiveert. En om werk te vinden dat hierop aansluit, is het handig de juiste studie hiervoor gedaan te hebben. En als jij een studie kiest die past bij wie jij bent, dan zul je deze met plezier kunnen afronden. 

 

In een studiekeuze bootcamp® staan we allereerst stil bij wie jij bent. Dit doen we aan de hand van een gedragsassessement van Thomas International, een Student Profiel Analyse. In ongeveer 10 minuten maak je dit assessment. Het resultaat is een mooi rapport met meer informatie over “wie jij bent” en welke taken en werkzaamheden goed bij jou als persoon passen.

 

In de studiekeuze bootcamp® staan we daar verder bij stil, zodat je een goed zelfbeeld krijgt. We schenken tevens aandacht aan je persoonlijke effectiviteit. 

INZICHT IN JE CAPACITEITEN BIJ STUDIEKEUZE ADVIES BUSSUM

Studiekeuze-advies

Hulp bij studiekeuze houdt ook in dat we aandacht schenken aan je capaciteiten. Dit aspect kan veranderen met de tijd, want je blijft je natuurlijk voortdurend ontwikkelen in je leven.

We staan stil bij welke vakken en taken je goed af gaan. Welke vakken vind je wat moeilijker, maar vind je wel heel leuk? En welke vakken vind je helemaal niets. Bij welke werkzaamheden voel jij je op je best en kom je het beste uit de verf. Hoe pak jij werkzaamheden en projecten op en welke spreken jou het meeste aan.

JE WENSEN IN KAART BIJ STUDIEKEUZE ADVIES BUSSUM

Wat wil je in je leven? We staan niet alleen stil bij of je op kamers wilt of vanuit huis wilt studeren, of je een theoretische studie wilt, of juist één met meer praktische onderdelen. Maar ook of je voorkeur hebt voor veel zelfstudie of veel contacturen, of een mix daartussen. Een studie met een internationaal karakter of niet. Wat jouw toekomstdromen zijn en hoe jouw hobby's daar in passen. Wat vind je belangrijk voor de toekomst? Een goed inkomen, een huis, een gezin, huisdieren, genoeg tijd voor sport en hobby's....

OPTIMALE STUDIEKEUZE BUSSUM

De overlap in de drie aspecten van hierboven is jouw optimale studiekeuze. Belangrijk hierbij is dat we ook kijken naar je kansen op de arbeidsmarkt. Wat zijn de banen van de toekomst? Als een studie van jouw keuze een numerus fixus heeft, kijken we ook naar goede alternatieven. Als je wordt uitgeloot, dan heb je een plan B achter de hand. Het resultaat van de studiekeuze bootcamp® is een persoonlijke studie top 5 en een concreet actieplan. Welke (online) open dagen ga je bezoeken? Welke vragen kun je daar het beste stellen om er achter te komen of de studie bij je past? Voor welke meeloopdagen ga je je inschrijven en ga je proefstuderen?  Zijn er mensen in jouw of jouw ouders netwerk die de studie gevolgd hebben en een beroep in die richting hebben? Dan kun je hun vragen iets te vertellen hierover. Zo krijg jij ook optimale hulp bij studiekeuze.

Zelf heb ik jarenlange ervaring opgedaan als corporate recruiter en bureau recruiter en zo heel veel kennis gemaakt met verschillende beroepen en heel veel organisaties van binnen gezien. En ook diverse mensen gesproken in die beroepen en hun motivaties gehoord, waarom ze bepaalde keuzes maken. En ook allerlei aspecten leren kennen van allerlei beroepen.  Door mijn werkzaamheden als HR Adviseur heb ik mensen mogen coachen bij hun loopbaankeuzes.  

 

Door mijn brede ervaring kan ik met jou aan een professioneel, passend studiekeuze advies werken en ga jij met een persoonlijke studie top 5 en een concreet actieplan de deur uit, waar je zeker verder mee kunt en tot jouw optimale studiekeuze kunt komen.

STUDIEKEUZE BOOTCAMP® HELPT OOK ALS JE:

 
VOORDELEN VOOR JOU BIJ STUDIEKEUZE BUSSUM

  • Professioneel en deskundig advies door een ervaringsdeskundige

  • Geen lange testen of veel afspraken, maar een kort gedragsassessment en in 1 dagdeel meer inzicht in jezelf

  • We stellen samen een duidelijk, simpel uit te voeren actieplan op

  • Je gaat naar huis met je persoonlijke Studiekeuze Top 5 

  • Je hebt meteen een concreet actieplan in handen

  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

bovenbouw.png
studiestopper.png
motivatieproblemen.png
profielkeuze.png
tussenjaar.png
uitgeloot.png
twijfelaar.png
masterkeuze.png
uitstellers (1).png

Loopbaanadvies Bussum

Loopbaanadvies Almere

Loopbaanadvies Amsterdam

Loopbaanadvies Utrecht

Gedragsassessment

Hulp bij Studiekeuze

Inspiratie

Persoonlijk Profiel Analyse Studiekeuzestress

Studiekeuze bootcamp

Student Profiel Analyse

Julia (16), havo 4

"Deze studiekeuze bootcamp heeft me erg geholpen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en heb nu een beter idee over wat ik na het middelbare onderwijs wil doen. Viviana biedt goede ondersteuning en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd." 

Fraukje (40-er), manager

“ Om uit te zoeken of de loopbaan die ik heb gekozen passend bij me is, heb ik het PPA assessment gemaakt. Bij het doorspreken van het rapport werd me duidelijk dat ik op de goede weg ben.
In een persoonlijk gesprek, op een zeer mooie locatie, heb ik (positieve) feedback ontvangen, handvatten gekregen en ben ik met nieuwe energie verder gegaan aan de uitdaging die ik ben aangegaan bij mijn werkgever. De onzekerheid die ik toch nog wel een beetje had, is weggenomen. Viviana, heel veel dank daarvoor.” 

Tom (17), vwo 5

“ Ik heb meer inzicht gekregen in wat bij mij past en heb nu een lijst met 6 voorkeurstudies waar ik mee verder kan. Blij mee, dank je wel Viviana voor de hulp!”