top of page

Heb je het gevoel dat de baan die je hebt niet meer bij je past? Is je vak misschien helemaal niet meer waar je gemotiveerd van raakt, of het past gewoon niet meer in je work/life balance? Of raak je misschien je baan kwijt door een reorganisatie? Klinkt als tijd voor een volgende stap en die is soms moeilijk te kiezen. Wil je een juiste keuze maken? Dan help ik je graag!

Stap voor stap naar een nieuwe baan

 

Het maken van een keuze voor een (volgende) baan makkelijker en leuker dan je denkt! Tijdens een loopbaanadvies traject kijken we samen naar wie je bent, waar je goed in bent en wat past bij jouw persoonlijkheid en toekomstdromen. We staan stil bij jouw drijfveren, je waarden en normen. Zijn er misschien belemmeringen waardoor je niet tot de juiste keuze kunt komen? En hoe kun je die wegnemen. En in wat voor organisatiecultuur voel jij je het meest op je gemak?

We gaan vervolgens op zoek naar jouw ideale baan en wat daarbij hoort. Op basis daarvan kijken we naar hoe die baan kan heten en of er vacatures zijn met alle elementen die jij er graag in terug vindt. Tot slot maken we een stappenplan om je ideale baan te vinden. 

Het loopbaanadviestraject: praktisch

We starten na de intake van dit loopbaanadviestraject met een Persoonlijk Profiel Analyse van Thomas International. Dit is een gevalideerd gedragsassessment op basis van de DISC-theorie en geeft een duidelijk beeld van wie je bent, wat je talenten zijn en waar je energie van krijgt. Je zult versteld staan van hoe goed je jezelf herkent in het rapport! Dat maakt het maken van keuzes makkelijker, leuker en persoonlijker.

Dit vormt een mooi vertrekpunt voor de belangrijkste loopbaanvragen: "wie ben ik", "wat kan ik" en "wat wil ik". Nadat we in gemiddeld 3 sessies deze onderzoeksfase hebben afgesloten, maken we de stap naar "hoe kom ik daar?". We kijken samen naar welke stappen je kunt nemen om jouw droombaan te vinden.

De laatste stap is de evaluatie, een blik terug op het traject, welke inzichten heeft het je gebracht, wat heb je eventueel nog nodig?

Een loopbaanadviestraject bij mij kost je gemiddeld 5-8 sessies. Met tussen de afspraken huiswerk ter voorbereiding van je volgende sessie. 

Optioneel in dit traject is een GIA (General Intelligence Assessment). Hiermee wordt jouw vloeibare intelligentie gemeten. Uit dit assessmentrapport kunnen we aflezen hoe makkelijk je iets nieuws aan kunt leren, kan je je snel inwerken in een nieuwe baan en hoe leer jij het snelst iets nieuws aan (met tekst/woorden of bijvoorbeeld met plaatjes)

Meer weten? Neem dan contact met mij op. Ik vertel je er graag over.

bottom of page