Je bent ergens tijdens je middelbare school of studie vastgelopen. Je weet niet welk profiel je moet kiezen of voor welke studie je nou moet gaan. Of je bent begonnen met een studie maar het is niet wat je ervan had verwacht. Het is hartstikke lastig, er is zóveel keus! Maar weet je dat je eigenlijk al heel goed bezig bent? Je hebt net al een hele stap gezet. Je bent namelijk op zoek gegaan naar manieren om tot een goede keuze te komen. En toen kwam je op deze website terecht!

WAT DOEN WE IN DE STUDIEKEUZE BOOTCAMP?

STUDIEKEUZE BOOTCAMP IN 1 DAGDEEL

Ik werk volgens de Studiekeuze Bootcamp® methode. Het is een snelle, praktische en concrete manier om meer inzicht te krijgen in wie je écht bent, wat je talenten zijn en waar je energie van krijgt. Als je dat helder hebt, gaan we samen op zoek naar studies en banen die daarbij aansluiten. Ik vind het belangrijk om jou een goed beeld te geven van de arbeidsmarkt en de mogelijkheden die je hebt met verschillende studies.

HOE IK WERK

De basis van de Studiekeuze Bootcamp® is een Student Profiel Analyse van Thomas Education. Dit is een gevalideerd gedragsassessment op basis van de DiSC-theorie en geeft een duidelijk beeld van wie je bent, wat je talenten zijn en waar je energie van krijgt. Je zult versteld staan van hoe goed je jezelf herkent in het rapport! Dat maakt het maken van keuzes makkelijker, leuker en persoonlijker.

HR-5415-tiny.jpg
Schermafbeelding 2020-02-23 om 13.11.37.

HOE ZIET DE STUDIEKEUZE BOOTCAMP ERUIT?

Als je je aanmeldt ontvang je een online vragenlijst (De Student Profiel Analyse). Hier ben je ongeveer tien minuten mee bezig! Je ontvangt ook een intakeformulier om in te vullen, zodat ik me goed kan voorbereiden. (invultijd is ook ongeveer 10 minuten). De studiekeuze bootcamp® vindt plaats in Bussum in een huiselijke sfeer. Zo zal je je snel op je gemak voelen. Ik kan je ophalen en wegbrengen van en naar station Naarden-Bussum of Bussum-Zuid, maar je kan natuurlijk ook gebracht worden of gewoon op de fiets komen als je in de buurt woont.

 

Tijdens de bootcamp bespreken we de uitkomst van het assessment, die je voor onze bijeenkomst al in je mail hebt ontvangen. Zodat je deze goed kon doorlezen en bespreken met één van je ouders of beide of iemand anders in je omgeving die je vertrouwd. We zetten de laatste puntjes op de i en we bespreken je interesses, je toekomstdromen en kijken waar je talenten liggen. We pluizen studies uit die je interessant vindt en uiteindelijk stellen we een persoonlijke Studiekeuze Top 5 op.

 

Nu heb je vijf studies die passen bij wie je bent, wat je kan en wat je leuk vindt. Maar uiteindelijk kan je maar één studie kiezen. Hoe kom je nou tot je definitieve keuze? Daarvoor stellen we een concreet studiekeuze actieplan op. Hierin staat precies welke stappen jij kunt ondernemen om tot de juiste keuze te komen. Welke open dagen ga je bezoeken? Wat voor vragen kan je dan stellen? Zijn er studenten die je kan benaderen om vragen aan te stellen? Wat heb jij nodig om een goed beeld te krijgen van de studie? Ken je misschien mensen in je omgeving met wie je een dagje mee kan lopen?

Aan het eind van de bootcamp heb je:

  • Meer inzicht in wie je bent, wat je kan en wat je wil

  • Een persoonlijke Studiekeuze Top 5

  • Een concreet Studiekeuze actieplan

  • Goed inzicht in de arbeidsmarkt en baankansen

  • Een overzichtelijk mapje met alle studiematerialen

  • Motivatie om je school af te maken

  • Rust, richting en duidelijkheid voor je toekomst

Heb je nog vragen of wil je je direct aanmelden?
Neem dan contact met mij op!

Loopbaanadvies Bussum

Loopbaanadvies Almere

Loopbaanadvies Amsterdam

Loopbaanadvies Utrecht

Gedragsassessment

Hulp bij Studiekeuze

Inspiratie

Persoonlijk Profiel Analyse Studiekeuzestress

Studiekeuze bootcamp

Student Profiel Analyse

Julia (16), havo 4

"Deze studiekeuze bootcamp heeft me erg geholpen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en heb nu een beter idee over wat ik na het middelbare onderwijs wil doen. Viviana biedt goede ondersteuning en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd." 

Fraukje (40-er), manager

“ Om uit te zoeken of de loopbaan die ik heb gekozen passend bij me is, heb ik het PPA assessment gemaakt. Bij het doorspreken van het rapport werd me duidelijk dat ik op de goede weg ben.
In een persoonlijk gesprek, op een zeer mooie locatie, heb ik (positieve) feedback ontvangen, handvatten gekregen en ben ik met nieuwe energie verder gegaan aan de uitdaging die ik ben aangegaan bij mijn werkgever. De onzekerheid die ik toch nog wel een beetje had, is weggenomen. Viviana, heel veel dank daarvoor.” 

Tom (17), vwo 5

“ Ik heb meer inzicht gekregen in wat bij mij past en heb nu een lijst met 6 voorkeurstudies waar ik mee verder kan. Blij mee, dank je wel Viviana voor de hulp!”