top of page

Wat doen we in de Studiekeuze Bootcamp?

Je bent ergens tijdens je middelbare school of studie vastgelopen. Je weet niet welk profiel je moet kiezen of voor welke studie je nou moet gaan. Of je bent begonnen met een studie maar het is niet wat je ervan had verwacht. Het is hartstikke lastig, er is zóveel keus! Maar weet je dat je eigenlijk al heel goed bezig bent? Je hebt net al een hele stap gezet. Je bent namelijk op zoek gegaan naar manieren om tot een goede keuze te komen. En toen kwam je op deze website terecht!

Studiekeuze Bootcamp in slechts 4 uur!

Ik werk volgens de Studiekeuze Bootcamp® methode. Het is een snelle, praktische en concrete manier om meer inzicht te krijgen in wie je écht bent, wat je talenten zijn en waar je energie van krijgt (zie het animatiefilmpje op deze pagina over wat de studiekeuze bootcamp® inhoudt. Zie het andere filmpje over hoe jongeren de studiekeuze bootcamp® zelf hebben ervaren). Als je dat helder hebt, gaan we samen op zoek naar studies en banen die daarbij aansluiten. Ik vind het belangrijk om jou een goed beeld te geven van de arbeidsmarkt en de mogelijkheden die je hebt met verschillende studies.

De basis van de Studiekeuze Bootcamp® is een Student Profiel Analyse van Thomas Education. Dit is een gevalideerd gedragsassessment op basis van de DiSC-theorie en geeft een duidelijk beeld van wie je bent, wat je talenten zijn en waar je energie van krijgt. Je zult versteld staan van hoe goed je jezelf herkent in het rapport! Dat maakt het maken van keuzes makkelijker, leuker en persoonlijker.

De Studiekeuze Bootcamp: praktisch

Als je je aanmeldt, ontvang je een online vragenlijst (De Student Profiel Analyse). Hier ben je ongeveer tien minuten mee bezig! Je ontvangt ook een intakeformulier om in te vullen, zodat ik me goed kan voorbereiden. De Studiekeuze Bootcamp® vindt plaats in Bussum in een huiselijke sfeer. Zo zal je je snel op je gemak voelen. 

 

Tijdens de bootcamp bespreken we de uitkomst van het assessment, die je voor onze bijeenkomst al in je mail hebt ontvangen. We zetten samen de laatste puntjes op de 'i'. We bespreken je interesses, je toekomstdromen en kijken waar je talenten liggen. We pluizen studies uit die je interessant vindt en uiteindelijk stellen we een persoonlijke Studiekeuze Top 5 op.

 

Nu heb je vijf studies die passen bij wie je bent, wat je kan en wat je leuk vindt. Maar uiteindelijk kan je maar één studie kiezen. Hoe kom je nou tot je definitieve keuze? Daarvoor stellen we een concreet studiekeuze actieplan op. Hierin staat precies welke stappen jij kunt ondernemen om tot de juiste keuze te komen. Welke open dagen ga je bezoeken? Wat voor vragen kan je dan stellen? Zijn er studenten die je kan benaderen om vragen aan te stellen? Wat heb jij nodig om een goed beeld te krijgen van de studie? Ken je misschien mensen in je omgeving met wie je een dagje mee kan lopen?

Aan het eind van de bootcamp heb je:

  • Meer inzicht in wie je bent, wat je kan en wat je wil

  • Een persoonlijke Studiekeuze Top 5

  • Een concreet Studiekeuze actieplan

  • Goed inzicht in de arbeidsmarkt en baankansen

  • Een overzichtelijk mapje met alle studiematerialen

  • Motivatie om je school af te maken

  • Rust, richting en duidelijkheid voor je toekomst

Heb je nog vragen of wil je je direct inschrijven?
Neem dan contact met mij op!

bottom of page