top of page
  • Foto van schrijverViviana Poort-Lerant

Hoe motiveer ik mijn kind voor zijn of haar studiekeuze?

Bijgewerkt op: 12 dec. 2023

De afgelopen maanden kwamen meerdere ouders bij mij voor hulp bij het vinden van een passende richting voor hun kind.


Zoals een vader:"Mijn zoon is nu al twee keer gestopt met een studie, hij weet het echt even niet meer. Wat gaat er nu bij hem passen en bovenal hoe vindt hij zijn motivatie terug?"


Of een moeder:"Mijn zoon is begonnen aan een studie, maar na 2 maanden gestopt. Het past totaal niet bij hem. Maar hij weet ook even niet wat dan wel. Het stoppen brengt zoveel onzekerheid met zich mee. Ligt het aan hem? Aan de studie? Aan de hogeschool?"


Een andere moeder:"Mijn dochter was uitgeloot voor de studie van haar dromen en is gestart met een alternatief dat haar door deze opleiding werd aangeraden. Maar het past totaal niet bij haar. Moet ze stoppen? Of toch nog even doorzetten? En waar haalt ze dan de motivatie vandaan?


Als ouder wil je je kind helpen bij het maken van een studiekeuze. Maar hoe motiveer je hem of haar om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan? Kun je als ouder iets doen om je kind van de bank af te krijgen? Of moet je juist loslaten en achteroverleunen?


Onlangs kwam ik een interessante podcast tegen. Eén daarvan gaat over hoe motiveer ik mijn kind voor zijn of haar studiekeuze?

In deze podcast vind je waardevolle tips van Evelyne Meens. Zij is senior onderzoeker bij Fontys Hogeschool én schrijver van het boek ‘Een leven lang kiezen’. Vanuit haar expertise vertelt zij alles over het maken van een gemotiveerde studiekeuze.Student die nadenkt over goed passende studie
Een gemotiveerde studiekeuze maken

13 weergaven

Comments


bottom of page