top of page
  • Foto van schrijverViviana Poort-Lerant

Studiekeuze- en loopbaanadvies, begeleiding voor jongeren en volwassenen

Bijgewerkt op: 29 okt. 2023

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat ik de beslissing nam om me in te schrijven voor de opleiding tot studiekeuze bootcamp® adviseur. Voor die tijd concentreerde ik me vooral op het begeleiden van volwassenen in hun loopbaankeuzes en -ontwikkeling. Welke beslissingen nemen volwassenen als ze de volgende stap in hun loopbaan zetten? Wat motiveert hen om specifieke keuzes te maken en hoe kunnen we bepalen wat wel of niet bij hen past?


Mijn loopbaan was doordrenkt met ervaringen in werving en selectie, HR-advies en loopbaanbegeleiding. Maar ik merkte steeds meer dat ik enorm veel voldoening haalde uit het coachen van anderen bij hun loopbaankeuzes. Het is een dankbaar beroep, vooral wanneer je zowel kandidaten als werkgevers kunt verheugen met een perfecte match. Maar het is ook bevredigend om mensen te begeleiden naar een andere baan in een ander vakgebied of bij een andere organisatie.


Bijna acht jaar lang werkte ik hiervoo bij Dental Care Professionals, waar ik professionals in de mondzorg ondersteunde. Na mijn opleiding tot studiekeuze bootcamp® adviseur, werkte ik ruim 2,5 jaar tevens vanuit mijn eigen bedrijf, KIES Studie&Loopbaanadvies, met behulp van de studiekeuze bootcamp® methode. Daarnaast adviseerde en coachte ik ook klanten over hun loopbaankeuze.


Ik kan je vertellen dat het werken met jongeren die voor hun studiekeuze staan, of ze nu in de bovenbouw zitten, op het mbo of als hbo/wo-studenten, als studiestopper of bij hun keuze voor een master, ontzettend plezierig is. Het is zo'n dankbaar werk. Ze verlaten mijn kantoor allemaal enthousiast met een persoonlijke studie top 5, meer zelfinzicht dat richting, duidelijkheid en rust biedt. En dat motiveert hen om hun studie succesvol af te ronden. Ze begrijpen nu waarom die vakken belangrijk zijn.


Het is ook geweldig om contact te hebben met hun ouders of verzorgers. Wanneer ik enkele dagen na de studiekeuze bootcamp® met hen evalueer, zijn ze stuk voor stuk tevreden met de uitkomst. Soms worden hun keuzes bevestigd, andere keren krijgen ze compleet nieuwe inzichten. Maar bovenal zie ik enthousiaste en blije jongeren en ouders.


In de afgelopen vier jaar heb ik ook volwassenen begeleid vanuit mijn eigen onderneming bij loopbaanvraagstukken. Past hun huidige baan nog wel bij hen? Overwegen ze iets anders te doen dan wat ze altijd hebben gedaan, maar weten ze niet welke stappen ze moeten zetten? Of hebben ze eigenlijk het juiste beroep gekozen, maar bevinden ze zich gewoon niet bij het juiste bedrijf?


Studiekeuze en loopbaanadviseur Viviana
Viviana Poort-Lerant
Ik begeleid hen bij deze vraagstukken, en we beginnen altijd met een gedragsassessment van Thomas International, een Persoonlijk Profiel Analyse.


Terugkijkend op de keuze die ik in 2019 heb gemaakt om te gaan werken met de studiekeuze bootcamp® methode kan ik met volle overtuiging zeggen dat dit een uitstekende beslissing is geweest. Het heeft mijn eigen loopbaan verrijkt!


Wil je meer weten over de studiekeuze bootcamp®, loopbaanadvies of het gedragsassessment van Thomas International? Neem dan contact met me op of bekijk mijn website


Viviana Poort-Lerant

Telefoon: 06 - 50690304150 weergaven

Comments


bottom of page