• kiesstudieloopbaan

Studiekeuze- en loopbaanadvies, werken met jongeren en volwassenen

Het is deze zomer 2 jaar geleden dat ik het besluit nam om me bij Valeri Berns aan te melden voor de opleiding tot studiekeuze bootcamp adviseur. Tot dan werkte ik vooral en alleen met volwassenen en speelde een rol in hun loopbaankeuzes en-ontwikkeling. Welke keuzes maken volwassenen voor een volgende stap in hun loopbaan, waarom maken ze bepaalde keuzes en wat past wel of niet goed bij ze.


Doorspekt is mijn loopbaan met werving en selectie, HR advies en loopbaanadvies. Steeds meer merkte ik dat ik heel veel energie krijg van het coachen van anderen in hun loopbaankeuzes. En dankbaar werk is het, als je zowel kandidaat als opdrachtgever blij kan maken met een goede match. Maar ook mensen begeleiden naar een andere baan in een ander vakgebied of bij een andere organisatie.


Inmiddels werk ik ruim 7 jaar bij Dental Care Professionals met professionals in de mondzorg en daarnaast nu, na mijn opleiding tot studiekeuze bootcamp adviseur, ruim anderhalf jaar vanuit mijn eigen bedrijf KIES Studie&Loopbaanadvies met de studiekeuze bootcamp methode.


Ik kan je vertellen dat het werken met jongeren die voor hun studiekeuze staan, of dat nu in de bovenbouw is, als MBOer of als HBO/WOer, als studiestopper of staand voor je masterkeuze waanzinnig leuk is. Het is zulk dankbaar werk. Ze gaan bij mij allemaal enthousiast de deur uit met een persoonlijke studie top 5, heel veel zelfkennis en dat geeft richting, duidelijkheid en rust. En dat motiveert dan weer om hun school af te maken. Ze weten nu waar al die vakken voor nodig zijn.


En hoe leuk is het om contact te hebben met hun ouders (verzorgers), als ik de evaluatie een paar dagen na de studiekeuze bootcamp met ze heb. Zonder uitzondering allemaal blij met de uitkomst. Soms bevestigend, soms totaal nieuwe inzichten gekregen. Vooral enthousiaste en blije jongeren en hun ouders.


De afgelopen anderhalf jaar begeleid ik ook volwassenen vanuit mijn eigen onderneming met loopbaanvraagstukken. Past de baan die ze hebben nog wel bij ze. Of als ze overwegen iets anders te willen gaan doen dan ze altijd gedaan hebben, wat moet dat dan zijn? Of blijkt dat ze eigenlijk een prima beroep hebben gekozen dat bij hun past, maar zitten ze gewoon niet bij het juist bedrijf?

Of als ze moeten solliciteren op hun eigen functie, omdat ze niet de juiste vooropleiding hebben. Ik begeleid ze hierin en we starten altijd met een gedragsassessment van Thomas International, een Persoonlijk Profiel Analyse.


En hoe leuk is het dat ik een oude vriendin van vroeger, Danielle Veenhuizen van Danielle Coacht hierin weer ben tegengekomen! En we nu samen een loopbaancoachingstraject met iemand gaan doen.


Terugkijkend op de keuze die ik 2 jaar geleden heb gemaakt, om me te melden bij Valeri Berns (overigens een oud-collega van mij van YER) kan ik niet anders zeggen dan dat ik een goede keuze heb gemaakt. Het verrijkt ook mijn eigen loopbaan!


Meer weten over de studiekeuze bootcamp®, loopbaanadvies of het gedragsassessment van Thomas International? Neem dan contact met me op of neem een kijkje op mijn website


Viviana Poort-Lerant

06 - 50 690 304

kies.studieloopbaanadvies@gmail.com52 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Loopbaanadvies Bussum

Loopbaanadvies Almere

Loopbaanadvies Amsterdam

Loopbaanadvies Utrecht

Gedragsassessment

Hulp bij Studiekeuze

Inspiratie

Persoonlijk Profiel Analyse Studiekeuzestress

Studiekeuze bootcamp

Student Profiel Analyse

Julia (16), havo 4

"Deze studiekeuze bootcamp heeft me erg geholpen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en heb nu een beter idee over wat ik na het middelbare onderwijs wil doen. Viviana biedt goede ondersteuning en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd." 

Fraukje (40-er), manager

“ Om uit te zoeken of de loopbaan die ik heb gekozen passend bij me is, heb ik het PPA assessment gemaakt. Bij het doorspreken van het rapport werd me duidelijk dat ik op de goede weg ben.
In een persoonlijk gesprek, op een zeer mooie locatie, heb ik (positieve) feedback ontvangen, handvatten gekregen en ben ik met nieuwe energie verder gegaan aan de uitdaging die ik ben aangegaan bij mijn werkgever. De onzekerheid die ik toch nog wel een beetje had, is weggenomen. Viviana, heel veel dank daarvoor.” 

Tom (17), vwo 5

“ Ik heb meer inzicht gekregen in wat bij mij past en heb nu een lijst met 6 voorkeurstudies waar ik mee verder kan. Blij mee, dank je wel Viviana voor de hulp!”