top of page
  • Foto van schrijverViviana Poort-Lerant

Gratis Studiekeuze Advies voor meiden van Stichting Anne-Bo

Bijgewerkt op: 29 okt. 2023


Mijn bijdrage aan het goede doel

Als studiekeuze bootcamp® adviseur heb ik het voorrecht om een essentiële bijdrage te leveren aan het goede doel van Stichting Anne-Bo. Deze stichting streeft naar kansengelijkheid voor meiden met dromen, maar die niet altijd de weg weten, of geen netwerk hebben om deze dromen te verwezenlijken. Mijn bijdrage aan dit mooie goede doel is gratis studiekeuze advies verlenen aan deze meiden. Samen werken we aan meer zelfinzicht, stellen we een persoonlijke studie top 5 en een concreet studiekeuze actieplan op om studieuitval te voorkomen.


Stichting Anne-Bo: Streven naar kansengelijkheid voor meiden

Stichting Anne-Bo richt zich op het creëren van gelijke kansen voor meiden die ambitieus zijn maar belemmeringen ervaren bij hun studiekeuze en het bereiken van hun doelen. Deze stichting zet zich in om deze meiden te ondersteunen en te begeleiden in hun streven naar een succesvolle toekomst.


De uitdaging van studeren voor velen

Voor veel van deze meiden is studeren geen vanzelfsprekendheid. Ze worden geconfronteerd met barrières, waaronder financiële beperkingen en een gebrek aan begeleiding. Dit kan leiden tot studie-uitval en onvervulde dromen. En soms gewoon tot het niet eens kunnen starten met een studie. Stichting Anne-Bo ondersteunt ieder meisje niet alleen financieel maar ook met een coach uit het werkveld van de studie die ze gaat doen.


Mijn rol als Studiekeuze Bootcamp® adviseur

Als Studiekeuze Bootcamp® adviseur ondersteun ik deze meiden bij het kiezen van een studie die bij ze past. Dit doe ik gratis. Het motivatie- en gedragsassessment, de Student Profiel Analyse van Thomas International (dat een vast onderdeel van een studiekeuze bootcamp® is) wordt door Thomas vergoed. Ik help de meiden bij het ontwikkelen van zelfinzicht en het samenstellen van een persoonlijke studie top 5. Dit proces stelt hen in staat om een studie te kiezen die écht bij ze past. Als je een verkeerde keuze maakt, kost het niet alleen veel geld, maar het doet ook iets met je motivatie. Het kan je enorm onzeker maken.


Zelfinzicht en de persoonlijke Studie Top 5

Zelfinzicht is een waardevol hulpmiddel bij het maken van de juiste studiekeuze. Samen met de meiden werk ik aan het identificeren van hun sterke punten, interesses en doelen. Dit stelt hen in staat om een persoonlijke studie top 5 op te stellen, waardoor de keuzemogelijkheden overzichtelijker worden.


Het belang van een concreet studiekeuze actieplan

Een concreet studiekeuze actieplan is de sleutel tot succes. Samen met de meiden stel ik een plan op dat hen motiveert en helpt bij het maken van hun studiekeuze. Dit plan biedt duidelijkheid en richting, waardoor ze gemotiveerd aan de slag kunnen gaan met vertrouwen in hun keuze. In dit plan, staan de open dagen die ze gaan bezoeken, meeloopdagen, proefstuderen en tips om met mensen in gesprek te gaan die die studies gedaan hebben of werken in het vakgebied dat ze aanspreekt. Inclusief overzichtelijke vragenlijsten, met welke vragen je kunt stellen om er achter te komen of de studie of het beroep bij jou past.


Voorkomen van studie uitval

Het voorkomen van studie-uitval is een van onze belangrijkste doelen. Door de juiste begeleiding en ondersteuning kunnen deze meiden hun studie succesvol afronden en hun dromen waarmaken. De aanpak van Stichting Anne-Bo is gericht op het bieden van de nodige ondersteuning en vertrouwen om dit te bereiken.


Conclusie: kiezen voor een toekomst

Als Studiekeuze Bootcamp® adviseur is het mijn missie om deze meiden te helpen bij het realiseren van hun dromen en het kiezen voor een toekomst vol kansen en mogelijkheden.

Met mijn studiekeuze advies kunnen ze een stap maken in de goede richting.

3 blije meisjes
Studiekeuze advies voor meisjes van Stichting Anne-Bo
2 weergaven

Comments


bottom of page