top of page
  • Foto van schrijverkiesstudieloopbaan

Handig overzicht: alle open dagen voorjaar 2023 HBO en WO op een rijtje

De open dagen dit voorjaar zijn al van start gegaan. Leerlingen die dit jaar in hun eindexamenjaar zitten, hebben nu een hele drukke tijd. Er komt van alles op je af, SE weken, je PWS (Profielwerkstuk) afronden en presenteren en dan ook nog nadenken over wat je na de middelbare school wilt gaan doen.


En dat laatste is nog niet makkelijk. Er is zo ontzettende veel keuze. Er komen steeds nieuwe studies bij, studies krijgen ineens een andere naam of studies verdwijnen. En hoe weet je nu wat er allemaal is en of het ook bij jou past? En waar moet je dan beginnen? Een studie kiezen is een studie op zich! Trek daar gerust een jaar voor uit!


Niet zelden raken jongeren gedemotiveerd, omdat ze niet weten wat ze willen, laat staan dat ze dan een idee hebben welke open dagen je kunt gaan bezoeken.


De laatste open dagen dit schooljaar zijn in volle gang


Hogescholen en universiteiten hebben hun open dagen de komende maanden weer gepland. Nog even en het is 1 mei! De datum waarvoor je je ingeschreven moet hebben als je na de zomer wilt gaan studeren. En wist je, dat je je moet inschrijven voor open dagen? Soms geldt vol=vol. Dus schrijf je op tijd in. En vraag verlof van school, die krijg je daarvoor.


In de bijlage vind je een overzicht van een aantal open dagen op de HBO, wil je het gehele overzicht van HBO en WO ontvangen? Stuur me dan even een berichtje per app of mail en ik stuur je het met alle plezier toe. 06-50690304 of viviana@kies-advies.nl


En kun je voor jouw kind nog wel wat hulp gebruiken bij de studiekeuze? Bijvoorbeeld dat we samen een persoonlijke studie top 5 opstellen en meteen een concreet actieplan met daarin o.a. welke open dagen, waar te bezoeken? Plan dan een studiekeuze bootcamp® voor jouw kind en in slechts 4 uur gaan ze naar huis met meer zelfinzicht, een passende studie top 5, het actieplan en meer richting en duidelijkheid. En dat geeft motivatie en rust, ook voor jou als ouder!


Wil je een overzicht van de open dagen op mbo? Die vind je hierVERKORT KIES OVERZICHT OPEN DAGEN HBO&WO voorjaar 2023
.pdf
Download PDF • 80KB63 weergaven
bottom of page