top of page
  • Foto van schrijverViviana Poort-Lerant

Alternatieven voor numerus fixus studies

Je zit niet alleen in de drukte van je eindexamens, maar vraagt je inmiddels ook af of je wel wordt ingeloot voor de studie van jouw dromen. Het is al bijna zover: op 15 april wordt het bekendgemaakt. Zit je er bij? Fantastisch! Een hele opluchting.


Maar wat als je straks te horen krijgt dat je bent uitgeloot? Wat dan? Dat kan ontzettend teleurstellend zijn, want er gaat natuurlijk niets boven de studie die je het liefst wilt doen.


Ik herinner het me nog goed. De brief op de mat (ja, in mijn tijd ging dat nog met echte brieven), met daarin de uitslag. Heb je een rangnummer dat binnen het totale aantal beschikbare plaatsen valt?


En wat als je bent uitgeloot? Heb je dan een andere studie, een alternatief paraat? Een studie waar je ook blij van wordt?


Of kies je dan voor een tussenjaar? Om het volgend jaar nog eens te proberen...


Je kunt je tot 1 mei inschrijven voor jouw plan B, je alternatieve niet-numerus fixus studie. Maar wat is dan die plan B? Welke studie past bij jou?


Ikzelf had destijds ook geen plan B. Ik zou niet hebben geweten wat ik had moeten doen als ik niet was toegelaten.


Wil je weten welke studies voor 2024-2025 een numerus fixus hebben, dan vind je hier de lijst.


Om je te helpen bij het vinden van een alternatieve studie die kan dienen als plan B voor jouw numerus fixus studie, heb ik een nieuw overzicht voor het studiejaar 2024-2025 samengesteld met alternatieve studies in Nederland en eventueel België. Wil je dit overzicht ontvangen? Stuur dan even een bericht naar viviana@kies-advies.nl en ik stuur je het volledige overzicht toe.


Heb je hulp nodig om een plan B op te stellen? Plan dan een studiekeuze bootcamp® met mij. In slechts 4 uur stellen we samen een concrete persoonlijke studie top 5 (of top 3) op. Bel, mail of app me: 06 - 50 690 304 of viviana@kies-advies.nl


Inschrijven voor je (alternatieve) studie kan tot 1 mei voor hbo/wo of 1 april voor mbo.


Wil je weten hoe je je kunt voorbereiden op je numerus fixus studie? Check dan deze blog van mij: Hoe bereid jij je voor op de decentrale selectie?
Jouw studiekeuze bootcamp® adviseurin Bussum
Viviana Poort-Lerant


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page