top of page
  • Foto van schrijverViviana Poort-Lerant

Alternatieven voor numerus fixus studies

Bijgewerkt op: 1 jun.

En dan ben je niet alleen druk met je eindexamen, maar ben je ook nog uitgeloot voor de studie van jouw dromen. Hoe verdrietig is dat? En wat dan nu? Want niets haalt het natuurlijk bij de studie die je het liefste wilde gaan doen.


Ik weet het nog goed. De brief op de deurmat, (ja, in mijn tijd ging dat met een heuse brief) met daarin de uitslag. Heb je een rangnummer dat valt binnen het totaal aantal plaatsen? Voor sommigen een moment van blijdschap en opluchting om te horen dat je bent toegelaten. Wat een feest. Voor anderen een teleurstelling, want nu val je terug op je plan B. Als je die al hebt. Want mijn ervaring is dat niet iedereen een alternatief heeft uitgezocht of gevonden.


Wordt het een alternatief? Of toch een tussenjaar?


Je kunt je tot 1 mei inschrijven voor jouw plan B, je alternatieve studiekeuze.


Ikzelf had destijds ook geen Plan B. Ik had me geen raad geweten als ik niet was toegelaten.


Wil je weten welke studies voor 2023-2024 een numerus fixus hebben, dan vind je hier de lijst:

definitieve lijst numerus fixus studies 2023-2024
.pdf
Download PDF • 70KB

Om jou te helpen een studie te vinden, die een alternatief kan zijn voor jouw numerus fixus studie, heb ik een overzicht van alternatieve studies in Nederland. Wil die die ontvangen? Stuur me dan even een bericht en ik stuur het gehele overzicht naar je toe.


Heb je toch nog hulp nodig om een plan B op te stellen? Plan dan een studiekeuze bootcamp® met mij. In slechts 4 uur stellen we samen een concrete studie top 5 (of top 3) op. Bel, mail of app me: 06 - 50 690 304 of viviana@kies-advies.nl


Inschrijven voor je (alternatieve) studie kan tot 1 mei voor hbo/wo of 1 april voor mbo.Jouw studiekeuze bootcamp® adviseurin Bussum
Viviana Poort-Lerant


561 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page