• kiesstudieloopbaan

Alternatieven voor numerus fixus studies

En dan ben je niet alleen druk met je eindexamen, maar heb je daarnaast nog een hele kluif aan je toelating voor een numerus fixus-studie. Nog even en het is 15 april. De dag waarop je te horen krijgt of je bent toegelaten voor je studie met jouw voorkeur.


Ik weet het nog goed. De brief op de deurmat, (ja, in mijn tijd ging dat met een heuse brief) met daarin de uitslag. Heb je een rangnummer dat valt binnen het totaal aantal plaatsen?Voor sommigen een moment van blijdschap en opluchting om te horen dat je bent toegelaten. Wat een feest. Voor anderen een teleurstelling, want nu val je terug op je plan B. Als je die al hebt. Want onze ervaring is dat niet iedereen een alternatief heeft uitgezocht of gevonden.


Ikzelf destijds ook niet. Ik had me geen raad geweten als ik niet was toegelaten.


Om aanstaande studenten, die straks te horen krijgen dat ze zijn uitgeloot voor hun eerste studiekeuze, te ondersteunen, heeft één van mijn collega studiekeuze adviseurs van studiekeuzebootcamp.nl een overzicht gemaakt van alternatieve studies voor de numerus fixus studies in Nederland (zie bijgaand document).


Heb je toch nog hulp nodig om een plan B op te stellen? Plan dan een studiekeuze bootcamp® met mij. In slechts 1 dagdeel stellen we samen een concrete studie top 5 (of top 3) op. Bel, mail of app me: 06 - 50 690 304 of kies.studieloopbaanadvies@gmail.com


Inschrijven voor je studie kan tot 1 mei.

ALTERNATIEVE NF-STUDIES + SKB®
.pdf
Download PDF • 95KB90 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Loopbaanadvies Bussum

Loopbaanadvies Almere

Loopbaanadvies Amsterdam

Loopbaanadvies Utrecht

Gedragsassessment

Hulp bij Studiekeuze

Inspiratie

Persoonlijk Profiel Analyse Studiekeuzestress

Studiekeuze bootcamp

Student Profiel Analyse

Julia (16), havo 4

"Deze studiekeuze bootcamp heeft me erg geholpen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en heb nu een beter idee over wat ik na het middelbare onderwijs wil doen. Viviana biedt goede ondersteuning en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd." 

Fraukje (40-er), manager

“ Om uit te zoeken of de loopbaan die ik heb gekozen passend bij me is, heb ik het PPA assessment gemaakt. Bij het doorspreken van het rapport werd me duidelijk dat ik op de goede weg ben.
In een persoonlijk gesprek, op een zeer mooie locatie, heb ik (positieve) feedback ontvangen, handvatten gekregen en ben ik met nieuwe energie verder gegaan aan de uitdaging die ik ben aangegaan bij mijn werkgever. De onzekerheid die ik toch nog wel een beetje had, is weggenomen. Viviana, heel veel dank daarvoor.” 

Tom (17), vwo 5

“ Ik heb meer inzicht gekregen in wat bij mij past en heb nu een lijst met 6 voorkeurstudies waar ik mee verder kan. Blij mee, dank je wel Viviana voor de hulp!”