top of page
  • Foto van schrijverkiesstudieloopbaan

Alternatieven voor numerus fixus studies

En dan ben je niet alleen druk met je eindexamen, maar heb je daarnaast nog een hele kluif aan je toelating voor een numerus fixus-studie. Inschrijven moet vóór 15 januari! De dag waarop je te horen krijgt of je bent toegelaten is 15 april. Ben je uitgeloot? Dan heb je nog tot 1 mei om je in te schrijven voor jouw plan B, je alternatieve studiekeuze.


Ik weet het nog goed. De brief op de deurmat, (ja, in mijn tijd ging dat met een heuse brief) met daarin de uitslag. Heb je een rangnummer dat valt binnen het totaal aantal plaatsen? Voor sommigen een moment van blijdschap en opluchting om te horen dat je bent toegelaten. Wat een feest. Voor anderen een teleurstelling, want nu val je terug op je plan B. Als je die al hebt. Want mijn ervaring is dat niet iedereen een alternatief heeft uitgezocht of gevonden.


Ikzelf destijds ook niet. Ik had me geen raad geweten als ik niet was toegelaten.


Wil je weten welke studies voor 2023-2024 een numerus fixus hebben, dan vind je hier de lijst:

definitieve lijst numerus fixus studies 2023-2024
.pdf
Download PDF • 70KB

Om jou als aanstaande student, die straks misschien te horen krijgt dat je bent uitgeloot voor jouw eerste studiekeuze, te ondersteunen, heb ik een overzicht van alternatieve studies voor de numerus fixus studies in Nederland:

ALTERNATEVEN-NF-STUDIES-SKB®-2023-2024
.pdf
Download PDF • 153KB

Heb je toch nog hulp nodig om een plan B op te stellen? Plan dan een studiekeuze bootcamp® met mij. In slechts 4 uur stellen we samen een concrete studie top 5 (of top 3) op. Bel, mail of app me: 06 - 50 690 304 of viviana@kies-advies.nl


Inschrijven voor je (alternatieve) studie kan tot 1 mei voor hbo/wo of 1 april voor mbo.

356 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page