STUDIEKEUZE ALMERE

Hulp bij studiekeuze middels de Studiekeuze Bootcamp® methode is bedoeld voor iedereen die nog niet zeker is of nog helemaal geen idee heeft welke studie te kiezen na de middelbare school, maar ook voor jongeren die eerst nog een profielkeuze moeten maken. Op school krijg je als leerling vaak wel ondersteuning, maar decanen hebben gemiddeld 400 leerlingen te begeleiden in de tijd die ze hebben. Vaak naast hun werk als vakdocent. De studiekeuze begeleiding op school zal misschien niet voldoende op jouw als persoon gericht zijn. En wordt er voldoende gekeken naar wie jij bent en wat jouw kwaliteiten zijn? Na de studiekeuze bootcamp® heb je zeker geen studiekeuzestress meer. KIES Studie&Loopbaanadvies biedt de studiekeuze bootcamp® methode aan vanuit Bussum. Heel goed bereikbaar vanuit Almere, zowel met de auto als de trein.
 

MEER ZELFINZICHT, STUDIEKEUZETEST ALMERE

Om tot een goede passende studiekeuze te komen is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van wie jij zelf bent. Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Welke taken en werkzaamheden passen bij jouw persoonlijkheid?

In een studiekeuze bootcamp® staan we allereerst stil bij wie je bent. Dat gebeurd niet middels een studiekeuzetest, maar dat doen we aan de hand van een gedragsassessement van Thomas International, een Student Profiel Analyse. In ongeveer 10 minuten maak je dit assessment. Het resultaat is een mooi rapport met meer informatie over “wie jij bent” en welke taken en werkzaamheden goed bij jou als persoon passen.

 

In de studiekeuze bootcamp® staan we daar verder bij stil, zodat je meer zelfinzicht krijgt. Van hieruit werken we verder, door stil te staan bij wat je kan en wat je wilt. 

INZICHT IN JE CAPACITEITEN BIJ STUDIEKEUZE ALMERE

Een vervolgstap is om te kijken welke vakken en taken je goed af gaan. Bij welke werkzaamheden voel jij je op je best en kom je het beste uit de verf. We staan stil bij hoe jij werkzaamheden en projecten oppakt en welke jou het meeste aanspreken. Uiteraard kijken we ook naar je vakkenpakket, welke vakken gaan je goed af en welke minder en welke spreken je het meeste aan. Als je later taken uitvoert die je goed af gaan en die je leuk vindt, zul je met plezier aan het werk gaan.  

WAT WIL IK?

Wat wil je in je leven? We staan niet alleen stil bij of je op kamers wilt of vanuit huis wilt studeren, of je een theoretische studie wilt, of juist één met meer praktische onderdelen. Of je veel zelfstudie of veel contacturen wilt terugvinden in jouw ideale studie, of een mix daartussen. Een studie met een internationaal karakter of juist niet. Wat zijn jouw toekomstdromen en hoe passen jouw hobby's daar in.

Studiekeuze-advies

 STUDIEKEUZE ADVIES ALMERE

De overlap in de drie punten hierboven is jouw optimale studiekeuze. Belangrijk hierbij is dat we ook kijken naar je kansen op de arbeidsmarkt. Als een studie van jouw keuze een numerus fixus heeft, kijken we ook naar goede alternatieven. Als je wordt uitgeloot, dan heb je een plan B achter de hand. Het resultaat van de studiekeuze bootcamp® is een persoonlijke studie top 5. 

Zelf heb ik jarenlange ervaring opgedaan als corporate recruiter en bureau recruiter en heb zo kennis gemaakt met verschillende beroepen en heel veel organisaties van binnen gezien. En ook heel veel verschillende mensen gesproken en hun motivaties gehoord, waarom ze bepaalde keuzes maken. 

Door mijn werkzaamheden als HR Adviseur heb ik mensen mogen coachen bij hun loopbaankeuzes.  

 

Door mijn brede ervaring kan ik met jou aan een professioneel, passend studiekeuze advies werken en ga jij met een persoonlijke studie top 5 en een concreet actieplan de deur uit, waar je zeker verder op kan bouwen. 

 
VOORDELEN VOOR JOU BIJ STUDIEKEUZE ALMERE

  • Professioneel en deskundig advies door een ervaringsdeskundige

  • Geen lange studiekeuze test of veel afspraken, maar een kort gedragsassessment en in 1 dagdeel meer inzicht in jezelf

  • We stellen samen een duidelijk, simpel uit te voeren actieplan op

  • Je gaat naar huis met je persoonlijke Studiekeuze Top 5 

  • Je hebt meteen een concreet actieplan in handen

  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

STUDIEKEUZE BOOTCAMP® ALMERE KAN OOK HELPEN ALS JE:

bovenbouw.png

Bovenbouw

studiestopper.png
motivatieproblemen.png
profielkeuze.png
tussenjaar.png
twijfelaar.png
uitgeloot.png
uitstellers (1).png
masterkeuze.png

Gestopt met studie

Motivatieproblemen

Profielkeuze

Tussenjaar

Twijfelaars

Uitgeloot

Uitstellers

Masterkeuze

Loopbaanadvies Bussum

Loopbaanadvies Almere

Loopbaanadvies Amsterdam

Loopbaanadvies Utrecht

Gedragsassessment

Hulp bij Studiekeuze

Inspiratie

Kosten

Persoonlijk Profiel Analyse Studiekeuzestress

Studiekeuze bootcamp

Student Profiel Analyse

Julia (16), havo 4

"Deze studiekeuze bootcamp heeft me erg geholpen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en heb nu een beter idee over wat ik na het middelbare onderwijs wil doen. Viviana biedt goede ondersteuning en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd." 

Tom (17), vwo 5

“ Ik heb meer inzicht gekregen in wat bij mij past en heb nu een lijst met 6 voorkeurstudies waar ik mee verder kan. Blij mee, dank je wel Viviana voor de hulp!”