top of page

STUDIEKEUZE AMSTERDAM

Hulp bij studiekeuze middels de Studiekeuze Bootcamp® methode is bedoeld voor iedereen die nog niet zeker is of nog helemaal geen idee heeft welke studie te kiezen na de middelbare school, maar ook voor jongeren die eerst nog een profielkeuze moeten maken. Op school krijg je als leerling vaak wel ondersteuning, maar decanen hebben gemiddeld 400 leerlingen te begeleiden in de tijd die ze hebben. De studiekeuze begeleiding op school is misschien niet voldoende om nu jouw keuze te maken. Wordt er met je gekeken naar wat je kan en wilt, ook gekeken naar wie jij bent? KIES Studie&Loopbaanadvies biedt de studiekeuze bootcamp® methode aan vanuit Bussum, goed bereikbaar vanuit Amsterdam. Na de studiekeuze bootcamp® heb je zeker geen studiekeuzestress meer.

 

MEER ZELFINZICHT, STUDIEKEUZETEST AMSTERDAM

Om tot een goede passende studiekeuze te komen is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van wie jij zelf bent. Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Welke taken en werkzaamheden passen bij jouw persoonlijkheid?

In een studiekeuze bootcamp® staan we allereerst stil bij wie je bent. Dat is geen studiekeuzetest, maar dat doen we aan de hand van een gedragsassessement van Thomas International, een Student Profiel Analyse. In ongeveer 10 minuten maak je dit assessment. Het resultaat is een mooi rapport met meer informatie over “wie jij bent” en welke taken en werkzaamheden goed bij jou als persoon passen.

In de studiekeuze bootcamp® staan we daar verder bij stil, zodat je een meer zelfinzicht krijgt. Hieruit volgen passende studiekeuze richtlijnen (SKR-richtlijnen). Met behulp van die SKR-richtlijnen trechteren we steeds meer naar jouw persoonlijke studie top 5.

INZICHT IN JE CAPACITEITEN

Een vervolgstap is om te kijken welke vakken en taken je goed af gaan. Bij welke werkzaamheden voel jij je op je best en kom je het beste uit de verf. We staan stil bij hoe jij werkzaamheden en projecten oppakt en welke jou het meeste aanspreken. Uiteraard kijken we ook naar je vakkenpakket, welke vakken gaan je goed af en welke minder en welke spreken je het meeste aan. Als je later taken uitvoert die je goed af gaan en die je leuk vindt, zul je met plezier aan het werk gaan.  

JE WENSEN IN KAART

Wat wil je in je leven? We staan niet alleen stil bij of je op kamers wilt of vanuit huis wilt studeren, of je een theoretische studie wilt, of juist één met meer praktische onderdelen. Of je veel zelfstudie of veel contacturen wilt terugvinden in jouw ideale studie, of een mix daartussen. Een studie met een internationaal karakter of juist niet. Wat zijn jouw toekomstdromen en hoe passen jouw hobby's daar in.

STUDIEKEUZE ADVIES AMSTERDAM

De overlap in de drie punten hierboven is jouw optimale studiekeuze. Belangrijk hierbij is dat we ook kijken naar je kansen op de arbeidsmarkt. Als een studie van jouw keuze een numerus fixus heeft, kijken we ook naar goede alternatieven. Als je wordt uitgeloot, dan heb je een plan B achter de hand. Het resultaat van de studiekeuze bootcamp® is een persoonlijke studie top 5. 

Zelf heb ik jarenlange ervaring opgedaan als corporate recruiter en bureau recruiter en heb zo kennis gemaakt met verschillende beroepen en heel veel organisaties van binnen gezien. En ook heel veel verschillende mensen gesproken en hun motivaties gehoord, waarom ze bepaalde keuzes maken. 

Door mijn werkzaamheden als HR Adviseur heb ik mensen mogen coachen bij hun loopbaankeuzes.  

 

Door mijn brede ervaring kan ik met jou aan een professioneel, passend studiekeuze advies werken en ga jij met een persoonlijke studie top 5 en een concreet actieplan de deur uit, waar je zeker verder op kan bouwen. 

STUDIEKEUZE BOOTCAMP® AMSTERDAM HELPT OOK ALS JE:

 
VOORDELEN VOOR JOU VAN STUDIEKEUZE ADVIES AMSTERDAM

  • Professioneel en deskundig advies door een ervaringsdeskundige

  • Geen lange studiekeuze test of veel afspraken, maar een kort gedragsassessment en in 1 dagdeel meer inzicht in jezelf

  • We stellen samen een duidelijk, simpel uit te voeren actieplan op

  • Je gaat naar huis met je persoonlijke Studiekeuze Top 5 

  • Je hebt meteen een concreet actieplan in handen

  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

bovenbouw.png
studiestopper.png
motivatieproblemen.png
profielkeuze.png
tussenjaar.png
twijfelaar.png
uitgeloot.png
uitstellers.png
masterkeuze.png

Bovenbouw

Gestopt met studie

Motivatieproblemen

Profielkeuze

Tussenjaar

Twijfelaars

Uitgeloot

Uitstellers

Masterkeuze

bottom of page