top of page
  • Foto van schrijverViviana Poort-Lerant

Profielkeuze: Ontdek jouw toekomst


Het is tijd om jouw profiel te kiezen. Terwijl scholen zeker aandacht besteden aan dit onderwerp, is het essentieel om te overwegen of je al zeker bent van je keuze. Is er voldoende tijd om dit te bespreken met je mentor? Vaak wordt de nadruk gelegd op vakken waarin je uitblinkt of die je leuk vindt. Maar heeft jouw school ook met jou gekeken naar wie jij bent als persoon? Ben je doelgericht en onafhankelijk, of geniet je van het samenwerken met vrienden in een gezellige groep? Misschien is het voor jou van groot belang om kwaliteit te leveren en heb je behoefte aan duidelijke structuur.


Deze aspecten geven jouw unieke persoonlijkheid weer. Voeg daarbij jouw vaardigheden en interesses, en je krijgt een completer beeld van welke beroepen later goed bij jou passen. Op basis hiervan kun je bepalen welke studies en profielen het meest geschikt zijn voor jouw toekomst. Je kijkt als het ware eerst naar talenten, dan naar taken en vervolgens naar beroepen, om zo terug te rekenen naar een studie en dus naar profielkeuze.


Begeleiding nodig bij jouw Profielkeuze?

Als je het gevoel hebt dat de begeleiding op school niet volledig aan jouw behoeften voldoet, overweeg dan eens mijn Profielkeuze bootcamp. In deze bootcamp maken we gebruik maken van een gevalideerde SPA-assessment (Student Profiel Analyse van Thomas International), die gebaseerd is op het DISC-profiel. Dit zal je dieper inzicht geven in jezelf. We onderzoeken wat je kunt en wat je écht wilt. Je hebt ongetwijfeld al een formulier van school ontvangen met een overzicht van alle profielen en keuzevakken waaruit je kunt kiezen. Breng dit formulier mee naar de bootcamp, en in 2-2,5 uur zul je deze keuzes met vertrouwen kunnen maken!

Dit zal je niet alleen geruststellen, maar je ook motiveren voor de komende jaren op de middelbare school.


Heb je nog vragen of wil je je direct inschrijven voor deze waardevolle profielkeuze bootcamp? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.


scholiere komt voor haar profielkeuze
Profielkeuze bootcamp16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page