top of page
  • Foto van schrijverViviana Poort-Lerant

Tijd om je profiel te kiezen

Bijgewerkt op: 16 apr.

Profiel kiezen

Dit is de tijd om na te denken over je profielkeuze. Op school wordt er misschien wel aandacht aan besteedt, maar hoe gaat dat nu online? En waar kijken jullie dan naar met je mentor? In de meeste gevallen wordt er wel stil gestaan bij de vakken die je leuk vindt en waar je een goed cijfer voor gehaald hebt tot nu toe. Staat jouw school ook stil bij wie je bent als persoon? Ben je resultaatgericht, vind je zelfstandigheid belangrijk. Of werk je liever gezellig samen met een groep vrienden aan een werkstuk. Vindt je kwaliteit leveren het belangrijkst en heb je graag duidelijkheid over wat te doen en houdt je van structuur.


Allemaal aspecten van wie jij bent als persoon. Tel daarbij op wat je kan en wat je wilt en dit leidt tot een aantal beroepen die goed bij je kunnen passen. Van daaruit kun je terugrekenen welke studies daar bij zouden kunnen passen en welk profiel je dan het beste kunt kiezen nu.


Hulp nodig?

Als je het gevoel hebt dat je er met de begeleiding van school niet helemaal komt, schrijf je dan in voor een Profielkeuze bootcamp van 2 uur bij mij. Middels een gevalideerd SPA assessment (Student Profiel Analyse van Thomas International) gebaseerd op het DISC-profiel krijg je meer zelfinzicht, we staan stil bij wat je kan en wat je wilt. Van school heb je een formulier ontvangen waarin alle profielen en keuzevakken staan waaruit je kunt kiezen. Neem die mee naar je bootcamp en na 2 uur heb je die gegarandeerd zo ingevuld!


Dat geeft rust en motivatie voor je verdere middelbare schooljaren!

Ga naar: https://www.kies-studieloopbaanadvies.nl/contact en schrijf je direct in of neem eerst vrijblijvend contact op voor meer informatie.


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page