• kiesstudieloopbaan

Tijd om je profiel te kiezen

Profiel kiezen

Dit is de tijd om na te denken over je profielkeuze. Op school wordt er misschien wel aandacht aan besteedt, maar hoe gaat dat nu online? En waar kijken jullie dan naar met je mentor? In de meeste gevallen wordt er wel stil gestaan bij de vakken die je leuk vindt en waar je een goed cijfer voor gehaald hebt tot nu toe. Staat jouw school ook stil bij wie je bent als persoon? Ben je resultaatgericht, vind je zelfstandigheid belangrijk. Of werk je liever gezellig samen met een groep vrienden aan een werkstuk. Vindt je kwaliteit leveren het belangrijkst en heb je graag duidelijkheid over wat te doen en houdt je van structuur.


Allemaal aspecten van wie jij bent als persoon. Tel daarbij op wat je kan en wat je wilt en dit leidt tot een aantal beroepen die goed bij je kunnen passen. Van daaruit kun je terugrekenen welke studies daar bij zouden kunnen passen en welk profiel je dan het beste kunt kiezen nu.


Hulp nodig?

Als je het gevoel hebt dat je er met de begeleiding van school niet helemaal komt, schrijf je dan in voor een Profielkeuze bootcamp van 2 uur bij mij. Middels een gevalideerd SPA assessment (Student Profiel Analyse van Thomas International) gebaseerd op het DISC-profiel krijg je meer zelfinzicht, we staan stil bij wat je kan en wat je wilt. Van school heb je een formulier ontvangen waarin alle profielen en keuzevakken staan waaruit je kunt kiezen. Neem die mee naar je bootcamp en na 2 uur heb je die gegarandeerd zo ingevuld!


Dat geeft rust en motivatie voor je verdere middelbare schooljaren!

Ga naar: https://www.kies-studieloopbaanadvies.nl/contact en schrijf je direct in of neem eerst vrijblijvend contact op voor meer informatie.


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Loopbaanadvies Bussum

Loopbaanadvies Almere

Loopbaanadvies Amsterdam

Loopbaanadvies Utrecht

Gedragsassessment

Hulp bij Studiekeuze

Inspiratie

Opdrachtbevestiging

Persoonlijk Profiel Analyse Studiekeuzestress

Studiekeuze bootcamp

Student Profiel Analyse

Julia (16), havo 4

"Deze studiekeuze bootcamp heeft me erg geholpen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en heb nu een beter idee over wat ik na het middelbare onderwijs wil doen. Viviana biedt goede ondersteuning en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd." 

Fraukje (40-er), manager

“ Om uit te zoeken of de loopbaan die ik heb gekozen passend bij me is, heb ik het PPA assessment gemaakt. Bij het doorspreken van het rapport werd me duidelijk dat ik op de goede weg ben.
In een persoonlijk gesprek, op een zeer mooie locatie, heb ik (positieve) feedback ontvangen, handvatten gekregen en ben ik met nieuwe energie verder gegaan aan de uitdaging die ik ben aangegaan bij mijn werkgever. De onzekerheid die ik toch nog wel een beetje had, is weggenomen. Viviana, heel veel dank daarvoor.” 

Tom (17), vwo 5

“ Ik heb meer inzicht gekregen in wat bij mij past en heb nu een lijst met 6 voorkeurstudies waar ik mee verder kan. Blij mee, dank je wel Viviana voor de hulp!”