top of page
  • Foto van schrijverViviana Poort-Lerant

Ontdek jouw toekomst: Overzicht van alle open dagen voorjaar 2024 voor MBO, HBO en WO

De eerste ronde open dagen van de opleidingen zit er bijna op. Na de feestdagen is er een nieuwe ronde, die van het voorjaar 2024.


Voor eindexamenleerlingen is dit een hectische tijd vol uitdagingen, met nieuwe SE weken en het afronden en presenteren van je ProfielWerkStuk (PWS). Alsof dat nog niet genoeg is, moet je ook nadenken over je toekomst na de middelbare school. En die is dichterbij dan je denkt.


Het maken van een studiekeuze kan behoorlijk overweldigend zijn. Er zijn talloze opties beschikbaar en studies veranderen voortdurend van naam of verdwijnen zelfs. Hoe weet je welke mogelijkheden er zijn en welke het beste bij jou passen? En waar moet je beginnen? Het kiezen van een studie kan zelfs voelen als een studie op zichzelf en neemt vaak een jaar in beslag.


Het is geen zeldzaamheid dat jongeren gedemotiveerd raken omdat ze niet weten welke richting ze op willen. Ze hebben geen idee welke open dagen ze moeten bezoeken en waar die plaatsvinden.


En misschien heb je al wel een open dag bezocht dit najaar, pak ook die kans om de komende maanden jouw opleidingsinstellingen te bezoeken in de diverse steden.


De open dagen voor komende maanden zijn al weer gepland. MBO instellingen, hogescholen en universiteiten hebben hun deuren de komende maanden opnieuw geopend voor nieuwsgierige aankomende studenten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat als de studie van jouw keuze een Numerus Fixus heeft, je je vóór 15 januari 2024 moet inschrijven. En wat als je wordt uitgeloot? Heb je dan al een plan B?


Een ander belangrijk aspect om in gedachten te houden, is dat je je moet inschrijven voor deze open dagen. Soms geldt het principe 'vol is vol,' dus zorg ervoor dat je op tijd inschrijft. En weet dat je verlof kunt aanvragen bij school om deze dagen bij te wonen, dat recht heb je.


Hieronder vind je een handig overzicht van enkele open dagen op hbo-niveau. Wil je graag het complete overzicht voor zowel mbo, hbo als wo ontvangen? Stuur me dan een berichtje via WhatsApp of e-mail, en ik stuur je het met plezier toe. Bereik me op 06-50690304 of via viviana@kies-advies.nl.

En als jouw kind extra begeleiding kan gebruiken bij het maken van een studiekeuze, overweeg dan mijn studiekeuze bootcamp®. In slechts vier uur gaan ze naar huis met meer zelfinzicht, een persoonlijke studie top 5, een concreet studiekeuze actieplan en een duidelijkere richting. Dit geeft niet alleen motivatie en rust aan hen, maar ook aan jou als ouder!
Een verkort overzicht van de open dagen op hbo 2024
Overzicht open dagen hboDe rode loper voor de open dagen
Open dagen mbo, hbo en wo

88 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page