PERSOONLIJK PROFIEL ANALYSE

Tijdens het loopbaanadviestraject maken we gebruik van een gevalideerd gedragsassessment van Thomas International. Dit heet de Persoonlijk Profiel Analyse (PPA). De basis voor het maken van een goede en passende keuze in je loopbaan is zelfinzicht. Wie ben ik? De Persoonlijk Profiel Analyse wordt online (vanuit huis en van te voren) gemaakt en bestaat uit vragen met gedwongen woordkeuze en kan in ongeveer 10 minuten gemaakt worden.

 

De Persoonlijk Profiel Analyse geeft volwassenen vanaf 21 jaar inzicht in zichzelf, wat hun motiveert en waar hun talenten liggen. Dat geeft zelfvertrouwen, perspectief en motivatie, zodat het maken van en adviseren over beroepskeuzes eenvoudiger en beter onderbouwd kan worden.

 

De PPA is een gevalideerd assessment dat een goed inzicht geeft in je gedrag. Het ontdekken van je persoonlijke talenten, zorgt ervoor dat je meer verantwoording durft te nemen voor je eigen keuzes en je (leer)prestaties. De PPA biedt herkenning van en begrip voor verschillende gedragsstijlen. De begeleiding krijgt een nieuwe dimensie omdat je weet hoe je het beste uit die ander haalt. Het verbetert de interactie, afstemming in communicatie en samenwerking. Inzicht in gedrag vormt de basis voor persoonlijke groei en talentontwikkeling.

In de studiekeuze bootcamp® starten we daarom met de Student Profiel Analyse en besteden we 1-op-1 veel aandacht aan de toelichting van het rapport en aan het (vergroten van je) zelfinzicht.

Het rapport bestaat onder andere uit een woordboom (zie hiernaast), er wordt beschreven wat jou motiveert en wat je drijfveren zijn, wat je prettig vindt en wat je niet prettig vindt.Welke taken en werkzaamheden goed bij jou zouden kunnen passen en hoe je bij voorkeur te werk gaat. 

Dit resulteert in een positief zelfbeeld, verantwoordelijkheid voor eigen leer- en werkprestaties en groei naar zelfreflectie en zelfbewustzijn. Als je weet waar je unieke talenten liggen, wat je motiveert en energie geeft, kun je de volgende stappen zetten in je studiekeuze traject.

Meer weten of meteen een studiekeuze bootcamp® plannen, neem dan contact met mij op:

GEVALIDEERD GEDRAGSASSESSMENT

Loopbaanadvies Bussum

Loopbaanadvies Almere

Loopbaanadvies Amsterdam

Loopbaanadvies Utrecht

Gedragsassessment

Hulp bij Studiekeuze

Inspiratie

Persoonlijk Profiel Analyse Studiekeuzestress

Studiekeuze bootcamp

Student Profiel Analyse

Julia (16), havo 4

"Deze studiekeuze bootcamp heeft me erg geholpen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en heb nu een beter idee over wat ik na het middelbare onderwijs wil doen. Viviana biedt goede ondersteuning en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd." 

Fraukje (40-er), manager

“ Om uit te zoeken of de loopbaan die ik heb gekozen passend bij me is, heb ik het PPA assessment gemaakt. Bij het doorspreken van het rapport werd me duidelijk dat ik op de goede weg ben.
In een persoonlijk gesprek, op een zeer mooie locatie, heb ik (positieve) feedback ontvangen, handvatten gekregen en ben ik met nieuwe energie verder gegaan aan de uitdaging die ik ben aangegaan bij mijn werkgever. De onzekerheid die ik toch nog wel een beetje had, is weggenomen. Viviana, heel veel dank daarvoor.” 

Tom (17), vwo 5

“ Ik heb meer inzicht gekregen in wat bij mij past en heb nu een lijst met 6 voorkeurstudies waar ik mee verder kan. Blij mee, dank je wel Viviana voor de hulp!”