top of page

STUDIEKEUZESTRESS

Keuzes keuzes keuzes....Tegenwoordig moet je zoveel keuzes maken. Toen ik klein was had je niet zoveel te kiezen. Als je een ijsje mocht kopen, was het een raket of een split, of een choco. Als je nu naar de kaart kijkt, staat er zo veel meer op. 

Sowieso is er in deze tijden op elk vlak zo veel te kiezen. Jongeren ervaren keuzestress op diverse vlakken. Dat begint al bij het kiezen van een middelbare school. Hoe groter de stad waar je (dichtbij) woont, hoe meer middelbare scholen om uit te kiezen. En heb je eindelijk je keuze gemaakt, kun je ook nog uitgeloot worden. 

 

Heb je pas nog een profiel moeten kiezen, is het nu al weer tijd om een studie te kiezen. En er is tegenwoordig ontzettend veel te kiezen. Hoe weet je nu wat je later wilt worden en welke studie je dan nu moet kiezen? En past de studie die je kiest wel bij jou? En wat zijn de baankansen? Er zijn ongeveer 350 MBO studies in Nederland, 275 HBO en 175 WO studies. Waar moet je beginnen? Dat levert veel studiekeuzestress op.

HULP BIJ STUDIEKEUZE

Wil jij geen studiekeuzestress meer? Wil jij meer rust en duidelijkheid en persoonlijke en professionele studiekeuzebegeleiding? In een studiekeuze bootcamp® van 4 uur, werk ik met jou gericht naar een studiekeuze top 5 en een concreet actieplan. Dit levert je meer zelfinzicht op, je weet "wat je kan" en "wat je wilt". Je kunt gericht aan de slag met het bezoeken van (online) open dagen, het inplannen van (online) meeloopdagen en in gesprek met mensen uit je omgeving, die een bepaald beroep al uitoefenen na het volgen van een studie uit jouw top 5.  

In slechts 1 dagdeel heb je snel en concreet resultaat en heb je geen studiekeuzestress meer. Meer weten? Neem contact met mij op of meld je meteen aan voor een studiekeuze bootcamp®!

 

bottom of page